✏600 gr. raw broccoli
✏1 egg
✏200 gr. “feta” cheese, crumbled
✏1.5 cup flour
✏Salt, Pepper
✏Oregano
✏Dill, finely chopped
👉Cook the broccoli and mix all ingredients in a bowl.
👉Place the mixture in the fridge for about half an hour.
👉Shape the broccoli into rounds and place in a lined pan with parchment.
👉Bake in preheated oven at 200 C for about 30΄.
👉Serve with tomato or yogurt dip.I made the first one by mixing in the blender tomato, 1 tablespoon olive oil, sweet paprika, salt, pepper, basil
🌺Broccoli is a rich source of vitamins, minerals, trace elements, such as vitamin A,C, K, folic acid, potassium, calcium, iron, magnesium, fiber, and substances with strong antioxidant activity such as isothiocyanates, sulforaphane, zeaxanthin, lutein.
All the above have a beneficial effect on the human body by helping
☑improve bone health.
☑anti-aging.
☑digestion
☑natural detoxification
☑heart health
☑anti-cancer action
🌿Steam cooking minimizes the loss of broccoli beneficial substances.
Diet is individualized taking into account many factors. Among them are health problems. Always follow the advice of a health professional.
Πεντανόστιμοι Μπροκολοκεφτέδες
✏600 γρ. μπρόκολο ωμό
✏1 αβγό
✏200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
✏1,5 φλ. τσαγ. αλεύρι
✏Αλάτι, πιπέρι
✏Ρίγανη
✏Άνηθο, ψιλοκομμένο
👉Mαγειρεύεις το μπρόκολο και σε ένα μπολ αναμειγνύεις όλα τα υλικά.
👉Βάζεις το μίγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
👉Πλάθεις τους μπροκολεκεφτέδες και σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200Ο C για περίπου 30΄.
👉Σερβίρεις με ντιπ ντομάτας ή γιαουρτιού. Εγώ δεν είχα γιαούρτι κι έτσι έφτιαξα το πρώτο, βάζοντας στο μπλέντερ ντομάτα, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, γλυκιά πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό
Όλα αυτά έχουν ευεργετική δράση στον ανθρώπινο οργανισμό βοηθώντας στη
☑βελτίωση της υγείας των οστών.
☑αντιγήρανση.
☑πέψη
☑φυσική αποτοξίνωση
☑υγεία της καρδιάς
☑αντικαρκινική δράση
🌿Το μαγείρεμα στον ατμό ελαχιστοποιεί την απώλεια ωφέλιμων ουσιών του μπρόκολου.
Η διατροφή εξατομικεύεται λαμβάνοντας υπόψιν πολλούς παράγοντες. Ανάμεσα σε αυτούς προβλήματα υγείας. Ακολουθείς πάντα συμβουλές από επαγγελματία υγείας.
More info: Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-broccoli#TOC_TITLE_HDR_16
https://www.medicalnewstoday.com/articles/266765
✏1 αβγό
✏200 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
✏1,5 φλ. τσαγ. αλεύρι
✏Αλάτι, πιπέρι
✏Ρίγανη
✏Άνηθο, ψιλοκομμένο
👉Mαγειρεύεις το μπρόκολο και σε ένα μπολ αναμειγνύεις όλα τα υλικά.
👉Βάζεις το μίγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
👉Πλάθεις τους μπροκολεκεφτέδες και σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200Ο C για περίπου 30΄.
👉Σερβίρεις με ντιπ ντομάτας ή γιαουρτιού. Εγώ δεν είχα γιαούρτι κι έτσι έφτιαξα το πρώτο, βάζοντας στο μπλέντερ ντομάτα, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, γλυκιά πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, βασιλικό
🌺Το μπρόκολο είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων ιχνοστοιχείων, όπως βιταμίνη A, C, K, φολικό οξύ, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φυτικές ίνες, καθώς και ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση όπως ισοθειοκυανάτες, σουλφοραφάνη, ζεαξανθίνη, λουτείνη.
☑βελτίωση της υγείας των οστών.
☑αντιγήρανση.
☑πέψη
☑φυσική αποτοξίνωση
☑υγεία της καρδιάς
☑αντικαρκινική δράση
🌿Το μαγείρεμα στον ατμό ελαχιστοποιεί την απώλεια ωφέλιμων ουσιών του μπρόκολου.
Η διατροφή εξατομικεύεται λαμβάνοντας υπόψιν πολλούς παράγοντες. Ανάμεσα σε αυτούς προβλήματα υγείας. Ακολουθείς πάντα συμβουλές από επαγγελματία υγείας.
More info: Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.healthline.com/nutrition/benefits-of-broccoli#TOC_TITLE_HDR_16
https://www.medicalnewstoday.com/articles/266765
No comments:
Post a Comment