☑250 gr. chickpeas
☑1 small onion, finely chopped
☑1 clove garlic, melted
☑1 tbs tomato paste
☑Salt, Pepper
☑1 bay leaf
☑"Arbaroriza" leaves
☑2 tbs olive oil
☑Lemon juice
✏Let the chickpeas soak in water overnight.
✏Drain and rinse them. Then add to pot. Add water enough to cover them.
✏Boil and skim any foam that comes to the top.
✏Combine the onion, garlic, tomato paste, the bay and "arbaroriza" leaves.
✏Boil for about 1 hour (cooking time depends on the product) until the chickpeas are soft and the sauce thickens. If necessary, add a little more lukewarm water during cooking in order not to dry.
✏Season with salt and pepper to taste .
✏Finally add the olive oil and optionally lemon juice.
✔Pelargonium graveolens ("arbaroriza")
🌼belongs to the Geraniaceae family.
🌼is a much-branched shrub
🌼has antibacterial, antioxidant, anti-fungal, diuretic, soothing, hypoglycemic properties.
🌼does not need frequent watering. That is very convenient for me and those who are too busy to keep up with a regular watering !
Aρωματικά ρεβύθια με σάλτσα ντομάτας
☑250 γρ. ρεβύθια
☑1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
☑1 σκελίδα σκόρδο, λιωμμένη
☑1 κουτ. σουπ. πελτέ
☑Αλάτι, πιπέρι
☑1 φύλλο δάφνης
☑Φύλλα αρμπαρόριζας
☑2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
☑Χυμός λεμονιού
✏Βάζεις σε νερό τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ.
✏Τα στραγγίζεις, τα βάζεις σε νερό τόσο όσο να τα καλύπτει και ξαναβράζεις ξαφρίζοντάς τα.
✏Ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πελτέ, τη δάφνη και την αρμπαρόριζα.
✏Βράζεις για περίπου 1 ώρα (εξαρτάται από το όσπριο), μέχρι τα ρεβύθια να είναι μαλακά και να έχει «δέσει» η σάλτσα. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ρίχνεις λίγο χλιαρό νερό ακόμη.
✏Αλατοπιπερώνεις και τέλος ρίχνεις το ελαιόλαδο και προαιρετικά χυμό λεμονιού.
✔Η αρμπαρόριζα
🌼ανήκει στην οικογένεια των γερανοειδών.
🌼είναι ένας πολύκλαδος θάμνος.
🌼έχει αντιβακτηριδιακές , αντιοξειδωτικές, αντιμυκητιακές, διουρητικές, καταπραϋντικές, υπογλκαιμικές ιδιότητες.
🌼δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, πολύ βολικό για όσους δεν έχουν χρόνο ή ξεχνούν όπως εγώ.
More info: Περισσότερες πληροφορίες:
No comments:
Post a Comment