Tuesday, October 26, 2021

Fragrant chickpeas with tomato sauce

 


250 gr. chickpeas
1 small onion, finely chopped
1 clove garlic, melted
1 tbs tomato paste
Salt, Pepper
1 bay leaf
"Arbaroriza" leaves
2 tbs olive oil
Lemon juice

Let the chickpeas soak in water overnight.
Drain and rinse them. Then add to pot. Add water enough to cover them.
Boil and skim any foam that comes to the top.
Combine the onion, garlic, tomato paste, the bay and "arbaroriza" leaves.
Boil for about 1 hour (cooking time depends on the product) until the chickpeas are soft and the sauce thickens. If necessary, add a little more lukewarm water during cooking in order not to dry.
Season with salt and pepper to taste .
Finally add the olive oil and optionally lemon juice.

Pelargonium graveolens ("arbaroriza")
🌼belongs to the Geraniaceae family.
🌼is a much-branched shrub
🌼has antibacterial, antioxidant, anti-fungal, diuretic, soothing, hypoglycemic properties.
🌼does not need frequent watering. That is very convenient for me and those who are too busy to keep up with a regular watering !



Aρωματικά ρεβύθια με σάλτσα ντομάτας

250 γρ. ρεβύθια
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμμένη
1 κουτ. σουπ. πελτέ
Αλάτι, πιπέρι
1 φύλλο δάφνης
Φύλλα αρμπαρόριζας
2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
Χυμός λεμονιού

Βάζεις σε νερό τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ.
Τα στραγγίζεις, τα βάζεις σε νερό τόσο όσο να τα καλύπτει και ξαναβράζεις ξαφρίζοντάς τα.
Ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, το πελτέ, τη δάφνη και την αρμπαρόριζα.
Βράζεις για περίπου 1 ώρα (εξαρτάται από το όσπριο), μέχρι τα ρεβύθια να είναι μαλακά και να έχει «δέσει» η σάλτσα. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ρίχνεις λίγο χλιαρό νερό ακόμη.
Αλατοπιπερώνεις και τέλος ρίχνεις το ελαιόλαδο και προαιρετικά χυμό λεμονιού.


Η αρμπαρόριζα 
🌼ανήκει στην οικογένεια των γερανοειδών.
🌼είναι ένας πολύκλαδος θάμνος.
🌼έχει αντιβακτηριδιακές , αντιοξειδωτικές, αντιμυκητιακές, διουρητικές, καταπραϋντικές, υπογλκαιμικές ιδιότητες.
🌼δεν χρειάζεται συχνό πότισμα, πολύ βολικό για όσους δεν έχουν χρόνο ή ξεχνούν όπως εγώ.



More info: Περισσότερες πληροφορίες:


No comments:

Post a Comment