📍6 portobello mushrooms
📍200 gr. low fat cream cheese
📍2-3 spring onions, finely chopped
📍1 large tomato without seeds, diced
📍1 tbs olive oil
📍Dill, finely chopped
📍Salt, pepper, paprika
📍Grated Kefalotyri cheese
💠Wipe mushrooms off with a moist paper towel.Twist off the stems, scrape off the brown gills and put them aside.
💠In a pan, drizzle the olive oil and sauté the stalks, finely chopped, and the spring onions.
💠In a bowl, mix the pan mixture with the cream cheese, tomato and dill. Spoon the mixture into each mushroom cap and bake for about 20΄ in a preheated oven at 200o C.
💠Remove from the oven, top each mushroom with grated kefalotyri cheese and bake for about 10΄ more until golden brown.
💜Μushrooms
🌺Low in calories
🌺Source of protein and fiber
🌺Contain vitamins (B vitamins, vitamin D, C)
🌺Source of minerals and trace elements (selenium, phosphorus, zinc, potassium, copper)
Πεντανόστιμα γεμιστά μανιτάρια Portobello
📍6 μανιτάρια portobello
📍200 γρ. τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
📍2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
📍1 μεγάλη ντομάτα χωρίς σπόρους, σε κυβάκια
📍1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
📍Άνηθο, ψιλοκομμένο
📍Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
📍Κεφαλοτύρι τριμμένο
💠Αφού σκουπίσεις τα μανιτάρια με μία βρεγμένη πετσέτα, τα καθαρίζεις βγάζοντας τα κοτσανάκια τους και το σκούρο καφέ μέρος και τα βάζεις στην άκρη.
💠Σε ένα τηγάνι σωτάρεις στο ελαιόλαδο τα κοτσανάκια αφού τα ψιλοκόψεις και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
💠Σε ένα μπολ ανακατεύεις το μίγμα του τηγανιού με το τυρί κρέμα , τη ντομάτα και τον άνηθο. 💠Γεμίζεις τα μανιτάρια και ψήνεις για περίπου 20΄ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C.
💠Βγάζεις από το φούρνο, προσθέτεις στο καθένα λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο και ψήνεις για περίπου 10΄ακόμη μέχρι να ροδίσουν.
Καλή όρεξη!!!!
💜Τα μανιτάρια
🌺Έχουν λίγες θερμίδες
🌺Είναι πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών
🌺Περιέχουν βιταμίνες (βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη D, C)
🌺Επίσης είναι πηγή μετάλλων και ιχνοστοιχείων (σελήνιο, φώσφορο, ψευδάργυρο, κάλιο, χαλκό)
No comments:
Post a Comment