Friday, October 1, 2021

Delicious Florinas Pepper Dip



350 gr. baked peppers from Florina region (I choose the ones in glass jar😊😉) 
2 garlic cloves, melted
1 tbs olive oil
2 tbs apple cider vinegar
2 tbs "petimezi"  (grape molasses)
2 tbs roasted pine nuts
70 gr. “xinomyzithra” cheese
Pepper, a little bit of hot paprika
Oregano

🌸Place all ingredients in the bender. Accompany with pitta bread, breadsticks or rusks
🌸It can be added to salads even in pasta recipes !!!!
Peppers contain fiber, vitamins A, C, K, E




Νοστιμότατο ντιπ με πιπεριά Φλωρίνης

350 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημμένες (εγώ έβαλα αυτές σε βάζο😊😉)
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σουπ. μηλόξιδο
2 κουτ. σουπ. πετιμέζι
2 κουτ. σουπ. καβουρντισμένο κουκουνάρι
70 γρ. ξινομυζήθρα
Πιπέρι, λίγη πάπρικα καυτερή
Ρίγανη

🌸Όλα στο μπέντερ. Συνοδεύεις με αραβικές πίτες, κριτσίνια ή παξιμαδάκια
🌸Μπορεί να μπει σε σαλάτες ακόμη και σε ζυμαρικά!!!!
Οι πιπεριές περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C, K, E




No comments:

Post a Comment