☑350 gr. baked peppers from Florina region (I choose the ones in glass jar😊😉)
☑2 garlic cloves, melted
☑1 tbs olive oil
☑2 tbs apple cider vinegar
☑2 tbs "petimezi" (grape molasses)
☑2 tbs roasted pine nuts
☑70 gr. “xinomyzithra” cheese
☑Pepper, a little bit of hot paprika
☑Oregano
🌸Place all ingredients in the bender. Accompany with pitta bread, breadsticks or rusks
🌸It can be added to salads even in pasta recipes !!!!
Νοστιμότατο ντιπ με πιπεριά Φλωρίνης
☑350 γρ. πιπεριές Φλωρίνης ψημμένες (εγώ έβαλα αυτές σε βάζο😊😉)
☑2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
☑1 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο
☑2 κουτ. σουπ. μηλόξιδο
☑2 κουτ. σουπ. πετιμέζι
☑2 κουτ. σουπ. καβουρντισμένο κουκουνάρι
☑70 γρ. ξινομυζήθρα
☑Πιπέρι, λίγη πάπρικα καυτερή
☑Ρίγανη
🌸Όλα στο μπέντερ. Συνοδεύεις με αραβικές πίτες, κριτσίνια ή παξιμαδάκια
🌸Μπορεί να μπει σε σαλάτες ακόμη και σε ζυμαρικά!!!!
⇒Οι πιπεριές περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C, K, E
☑1 κουτ. σούπ. ελαιόλαδο
☑2 κουτ. σουπ. μηλόξιδο
☑2 κουτ. σουπ. πετιμέζι
☑2 κουτ. σουπ. καβουρντισμένο κουκουνάρι
☑70 γρ. ξινομυζήθρα
☑Πιπέρι, λίγη πάπρικα καυτερή
☑Ρίγανη
🌸Όλα στο μπέντερ. Συνοδεύεις με αραβικές πίτες, κριτσίνια ή παξιμαδάκια
🌸Μπορεί να μπει σε σαλάτες ακόμη και σε ζυμαρικά!!!!
⇒Οι πιπεριές περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C, K, E
No comments:
Post a Comment