Tuesday, May 11, 2021

Greek pasta salad!

 



Well, I don΄t let our Greek salad leftovers go to waste. I make this delicious recipe!

Make this easy and quick recipe and get creative in the kitchen!

Ingredients:

Wholegrain short pasta fiber and complex carbohydrates allow blood sugar to rise gradually.

Chopped red onion  outer layers provide an exceptionally rich source of quercetin, a powerful antioxidant with anti-inflammatory effect.

Olives  vitamin A and carotenoids

Caper leaves,Caper  B vitamins vitamins A, C   flavonoids (antioxidants)  iron   calcium   magnesium sodium

 "Galotyri" cheese   source of high biological value protein.

Tomato or cherry tomatoes  rich in potassium  vitamin C antioxidants (lycopene)

Cucumber   high in water   low in calories  vitamin K  antioxidants (lignans)

Parsley, finely chopped   vitamins A , C  folic acid and  B vitamins

Olive oil   "good" fats  antioxidants (polyphenols)

✏Apple cider vinegar   vinegar derived from the fermentation of apples

Oregano "functional" food due to its powerful antioxidants, for example carvacrol, and its disease-preventing properties.

 



Σαλάτα ζυμαρικών αλα Ελληνικά!!


Αυτή τη συνταγή τη φτιάχνω όταν έχει περισσέψει χωριάτικη σαλάτα και είναι πεντανόστιμη!!!
Aξιοποίησε ό,τι έχει μείνει απο φαγητό και γίνε δημιουργικός/η στην κουζίνα!!

Υλικά:  

Μακαρόνια ολικής άλεσης (πέννες)  φυτικές ίνες και σύνθετοι υδατάνθρακες δεν προκαλούν απότομη αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο πηγή κερσετίνης, ισχυρής αντιοξειδωτικής ουσίας με αντιφλεγμονώδη δράση. Πλούσια στα εξωτερικά στρώματα του κρεμμυδιού γι΄αυτό μην τα πετάς!!

Ελιές βιταμίνη Α και καροτενοειδή

Καπαρόφυλλα, Κάπαρη βιταμίνες του συμπλέγματος Β βιταμίνες A, C φλαβονοειδή (αντιοξειδωτικά) σίδηρο ασβέστιο μαγνήσιο αλλά και νάτριο!!!

Γαλοτύρι πηγή πρωτείνης υψηλής βιολογικής αξίας

Ντομάτα  ή ντοματίνια κάλιο βιταμίνη Cαντιοξειδωτικά (λυκοπένιο)

Αγγούρι υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, λίγες θερμίδες, βιταμίνη Κ, αντιοξειδωτικά (λιγνάνες)

Mαϊντανός, ψιλοκομμένος βιταμινες Α,  C φυλλικό οξύ και βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Ελαιόλαδο «καλά» λιπαρά αντιοξειδωτικά (πολυφαινόλες)

μηλόξυδο ξύδι που προέρχεται από τη ζύμωση των μήλων.

ρίγανη  «λειτουργικό» τρόφιμο λόγω των ισχυρών αντιοξειδωτικών που περιέχει π.χ. καρβακρόλη και τη δυνατότητα πρόληψης ασθενειών.


No comments:

Post a Comment