✏4, store bought, thick phyllo sheets ,called “horiatiko"
✏150 gr. “feta” cheese
✏150 gr. “galotyri” cheese
✏Fresh mint, chopped
✏Salt, Pepper
✏Olive oil
✏1 glass of milk
✏Black sesame seeds
〉In a bowl mix the two types of cheese, then add the chopped mint , salt and pepper.
〉Unroll the store bought phyllo dough from the plastic packaging and place on clean work surface. Using a cooking brush, sprinkle some olive oil and spread evenly a line of filling on the bottom portion of the phyllo sheet. Fold the edges and start rolling into a “sausage” shape towards the other end.
〉Arrange the rolls in an oiled pan without spaces in between. Sprinkle the milk on top and let it be absorbed.
〉Finally add the black sesame seeds and bake for about 30 minutes in a preheated oven.
Hope you like it! Enjoy!
Feta cheese:
☑made from sheep or mixture of sheep and goat milk.
☑Source of protein of high biological value, probiotics (friendly bacteria), calcium, phosphorus, vitamin A, B vitamins
Νόστιμα, "τεμπέλικα" ρολλά τυριού
✏4 έτοιμα χωριάτικα φύλλα
✏150 γρ. φέτα
✏150 γρ. γαλοτύρι
✏Φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
✏Αλάτι, πιπέρι
✏Ελαιόλαδο
✏1 ποτήρι γάλα
✏Μαυροσούσαμο
〉Σε ένα μπολ ανακατεύεις τα δύο είδη τυριών, προσθέτεις το δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι.
〉Βγάζεις το φύλλο από τη συσκευασία, το απλώνεις στον πάγκο και το λαδώνεις. Στην άκρη του φύλλου βάζεις κατά μήκος τη γέμιση, διπλώνεις τις άκρες και τυλίγεις σε ρολό. Επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία για κάθε φύλλο.
〉Τοποθετείς τα ρολά σε λαδωμένο ταψάκι χωρίς να αφήνεις κενά. Προσθέτεις το γάλα από πάνω και το αφήνεις να απορροφηθεί. Τέλος προσθέτεις και το μαυροσούσαμο και ψήνεις για περίπου 30΄σε προθερμασμένο φούρνο.
Ελπίζω να σου αρέσει. Καλή όρεξη!
Τυρί φέτα:
☑Τυρί από πρόβειο ή μείγμα αιγοπρόβειου γάλακτος.
☑Πηγή πρωτείνης υψηλής βιολογικής αξίας,προβιοτικών (φιλικά προς τον οργανισμό βακτήρια), ασβεστίου, φωσφόρου, βιταμίνης Α, βιταμινών Β.
More info: Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.healthline.com/nutrition/feta-cheese-good-or-bad
http://www.realgreekfeta.gr/nutritional-value/
No comments:
Post a Comment