🌺Carrot
🌺Potato
》Dressing:
✔Olive oil ✔white balsamic ✔grape molasses (Petimezi)✔ oregano ✔chopped parsley
🍀Vegetables
📍contain vitamins, minerals, trace elements.
📍are source of fibers
📍are source of fibers
📍are divided in two categories: 💚starchy and 💚non-starchy. Their main difference focus on their content of starch, a type of carbohydrate. Starchy ones have more carbohydrates, while non-starchy have less. Combine them as in the above recipe i.e. zucchini-carrot (non-starchy) with potato (starchy). In order to make a complete and filling meal, be sure that a protein source, like cheese, chicken or tuna for example, is included.
Θρεπτική σαλάτα με βραστά λαχανικά
🌺Κολοκυθάκι
🌺Καρότο
🌺Πατάτα
》Περιχύνεις αφού ανακατέψεις καλά :
✔Ελαιόλαδο ✔λευκό μπαλσάμικο ✔πετιμέζι ✔ρίγανη ✔ψιλοκομμένο μαϊντανό
🍀Τα λαχανικά
📍περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία.
📍είναι πηγή φυτικών ινών
📍είναι πηγή φυτικών ινών
📍χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:💚 αμυλούχα και 💚μη αμυλούχα. Η βασική διαφορά τους εντοπίζεται στην περιεκτικότητά τους σε άμυλο, ένα είδος υδατάνθρακα. Τα αμυλούχα έχουν περισσότερους υδατάνθρακες ενώ τα μη αμυλούχα λιγότερους. Συνδύασέ τα! όπως σε αυτή τη συνταγή κολοκυθάκι-καρότο (μη αμλούχα) με πατάτα (αμυλούχο). Και για να γίνει πλήρες το γεύμα σου και να σε χορτάσει μπορείς να προσθέσεις κάποια πρωτείνη π.χ. τυρί ή κοτόπουλο ή τόννο
More info: Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.healthline.com/nutrition/starchy-vs-non-starchy-vegetables
No comments:
Post a Comment