🌸Dough ingredients
📍½ cup olive oil
📍½ cup milk 2%
📍3 tbs grated walnut kernels
📍Flour for all uses
🌸Tart filling
💠Προσθέτεις τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τα τυριά και αφήνεις στην άκρη.
📍3 tbs grated walnut kernels
📍Flour for all uses
🌸Tart filling
📍2 tbs olive oil
📍2 spring onions, finely chopped
📍1 small onion, finely chopped
📍450 gr. spinach (I choose frozen)
📍Dill, finely chopped
📍Salt, pepper, nutmeg
📍200 gr. fresh «myzithra» cheese
📍100 gr. "feta" cheese
📍1 egg
📍100 ml low-fat cream
💠In a large pan, sauté the onions with the spinach, until wilted down and lose their juices.
💠Add the dill, salt, pepper, nutmeg, cheese and set aside.
💠Mix all dough ingredients, except egg and low fat cream. Add as much flour as it takes to have a dough that does not stick to your hands.
📍2 spring onions, finely chopped
📍1 small onion, finely chopped
📍450 gr. spinach (I choose frozen)
📍Dill, finely chopped
📍Salt, pepper, nutmeg
📍200 gr. fresh «myzithra» cheese
📍100 gr. "feta" cheese
📍1 egg
📍100 ml low-fat cream
💠In a large pan, sauté the onions with the spinach, until wilted down and lose their juices.
💠Add the dill, salt, pepper, nutmeg, cheese and set aside.
💠Mix all dough ingredients, except egg and low fat cream. Add as much flour as it takes to have a dough that does not stick to your hands.
💠Βy using your hands , spread the dough evenly in an oiled tart pan.
💠Add the spinach mixture.
💠Pour over the egg and low fat cream, after mixing well.
💠Bake in preheated oven at 180o C for about 40΄
💠Let stand at room temperature until serving.
💠Add the spinach mixture.
💠Pour over the egg and low fat cream, after mixing well.
💠Bake in preheated oven at 180o C for about 40΄
💠Let stand at room temperature until serving.
Enjoy!!!
✔ Modern high speed living ✔our, time- poor, program ✔lack of fresh veggies due to unfavorable weather conditions ⇒makes you choose frozen veggies, which are evenly beneficial (frozen immediately after harvest at their time) , delicious and you can find them all year round.
Εύκολη και νόστιμη τάρτα με σπανάκι και τυριά
🌸Yλικά για τη ζύμη
📍½ φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
📍½ φλ. τσαγ. γάλα 2%
📍3 κουτ. σουπ. τριμμένη καρυδόψυχα
📍Αλεύρι όσο πάρει
🌸Υλικά για τη γέμιση
📍2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
📍2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
📍1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμέ
📍450 γρ. σπανάκι (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένο)
📍Άνηθο, ψιλοκομμένο
📍Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
📍200 γρ. φρέσκια μυζήθρα
📍100 γρ. φέτα
📍1 αβγό
📍100 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
💠Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρεις τα κρεμμύδια με το σπανάκι μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τα υγρά τους.
🌸Yλικά για τη ζύμη
📍½ φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
📍½ φλ. τσαγ. γάλα 2%
📍3 κουτ. σουπ. τριμμένη καρυδόψυχα
📍Αλεύρι όσο πάρει
🌸Υλικά για τη γέμιση
📍2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
📍2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
📍1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμέ
📍450 γρ. σπανάκι (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένο)
📍Άνηθο, ψιλοκομμένο
📍Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
📍200 γρ. φρέσκια μυζήθρα
📍100 γρ. φέτα
📍1 αβγό
📍100 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
💠Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρεις τα κρεμμύδια με το σπανάκι μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τα υγρά τους.
💠Προσθέτεις τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τα τυριά και αφήνεις στην άκρη.
💠Αναμυγνύεις όλα τα υλικά της ζύμης (εκτός από το αβγό και την κρέμα γάλακτος) και προσθέτεις τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να μην κολλάει στα χέρια σου.
💠Στρώνεις τη ζύμη σε λαδωμένη ταρτιέρα, με τα δάχτυλα φροντίζοντας να καλύψει την ταρτιέρα.
💠Προσθέτεις το μίγμα με το σπανάκι.
💠Περιχύνεις με το αβγό και την κρέμα γάλακτος, αφού ανακατέψεις καλά.
💠Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για περίπου 40΄
💠Αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις!
Καλή όρεξη!
https://www.healthline.com/nutrition/fresh-vs-frozen-fruit-and-vegetables#TOC_TITLE_HDR_7
https://www.webmd.com/food-recipes/features/frozen-vegetables-are-hot
💠Προσθέτεις το μίγμα με το σπανάκι.
💠Περιχύνεις με το αβγό και την κρέμα γάλακτος, αφού ανακατέψεις καλά.
💠Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για περίπου 40΄
💠Αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις!
Καλή όρεξη!
✔Οι καθημερινοί έντονοι ρυθμοί ✔ ο λιγοστός χρόνος ✔ η έλλειψη νωπών λαχανικών, λόγω καιρικών συνθηκών ⇒ σε κάνει να διαλέξεις καταψυγμένα λαχανικά, τα οποία είναι και ωφέλιμα (καταψύχονται άμεσα, όταν είναι στην εποχή τους, μετά τη συγκομιδή) και νόστιμα και τα βρίσκεις καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.
https://www.healthline.com/nutrition/fresh-vs-frozen-fruit-and-vegetables#TOC_TITLE_HDR_7
https://www.webmd.com/food-recipes/features/frozen-vegetables-are-hot
No comments:
Post a Comment