Tuesday, January 11, 2022

Easy and delicious cheesy spinach tart

 





🌸Dough ingredients
📍½ cup olive oil
📍½ cup milk 2%
📍3 tbs grated walnut kernels
📍Flour for all uses

🌸Tart filling 
📍2 tbs olive oil
📍2 spring onions, finely chopped
📍1 small onion, finely chopped
📍450 gr. spinach (I choose frozen)
📍Dill, finely chopped
📍Salt, pepper, nutmeg
📍200 gr. fresh «myzithra» cheese
📍100 gr. "feta" cheese

📍1 egg
📍100 ml low-fat cream


💠In a large pan, sauté the onions with the spinach, until wilted down and lose their juices.
💠Add the dill, salt, pepper, nutmeg, cheese and set aside.

💠Mix all dough ingredients, except egg and low fat cream. Add as much flour as it takes to have a dough that does not stick to your hands.

💠Βy using your hands , spread the dough evenly in an oiled tart pan.
💠Add the spinach mixture.
💠Pour over the egg and low fat cream, after mixing well.
💠Bake in preheated oven at 180o C for about 40΄
💠Let stand at room temperature until serving.

Enjoy!!!



 Modern high speed living our, time- poor, program lack of fresh veggies due to unfavorable weather conditions makes you choose frozen veggies, which are evenly beneficial (frozen immediately after harvest at their time) ,  delicious and you can find them all year round. 






Εύκολη και νόστιμη τάρτα με σπανάκι και τυριά

🌸Yλικά για τη ζύμη
📍½ φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
📍½ φλ. τσαγ. γάλα 2%
📍3 κουτ. σουπ. τριμμένη καρυδόψυχα
📍Αλεύρι όσο πάρει

🌸Υλικά για τη γέμιση
📍2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
📍2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
📍1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμέ
📍450 γρ. σπανάκι (εγώ χρησιμοποίησα κατεψυγμένο)
📍Άνηθο, ψιλοκομμένο
📍Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
📍200 γρ. φρέσκια μυζήθρα
📍100 γρ. φέτα

📍1 αβγό
📍100 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών


💠Σε ένα μεγάλο τηγάνι σωτάρεις τα κρεμμύδια με το σπανάκι μέχρι να μαραθούν και να χάσουν τα υγρά τους.

💠Προσθέτεις τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τα τυριά και αφήνεις στην άκρη.

💠Αναμυγνύεις όλα τα υλικά της ζύμης (εκτός από το αβγό και την κρέμα γάλακτος)  και προσθέτεις τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να μην κολλάει στα χέρια σου.

💠Στρώνεις τη ζύμη σε λαδωμένη ταρτιέρα, με τα δάχτυλα φροντίζοντας να καλύψει την ταρτιέρα.
💠Προσθέτεις το μίγμα με το σπανάκι.
💠Περιχύνεις με το αβγό και την κρέμα γάλακτος, αφού ανακατέψεις καλά.
💠Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για περίπου 40΄
💠Αφήνεις να κρυώσει και σερβίρεις!

Καλή όρεξη!

 

Οι καθημερινοί έντονοι ρυθμοί  ο λιγοστός χρόνος  η έλλειψη νωπών λαχανικών, λόγω καιρικών συνθηκών  σε κάνει να διαλέξεις καταψυγμένα λαχανικά, τα οποία είναι  και ωφέλιμα (καταψύχονται άμεσα, όταν είναι στην εποχή τους, μετά τη συγκομιδή) και  νόστιμα και τα βρίσκεις καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου.


More info: Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.healthline.com/nutrition/fresh-vs-frozen-fruit-and-vegetables#TOC_TITLE_HDR_7
https://www.webmd.com/food-recipes/features/frozen-vegetables-are-hot

No comments:

Post a Comment